Rendszeres gyógyszerek felírása

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a krónikus betegek, a rendszeres gyógyszerszedésre szorulók (pl. a szív- és érrendszeri vagy emésztőszervi betegségben szenvedők, cukorbetegek, allergiás, tüdőbeteg páciensek stb.) számára a házi- vagy kezelőorvos háromhavi gyógyszermennyiséget is felírhat, tehát nem kell havonta gyógyszerfelírás miatt felkeresni a háziorvosi vagy szakorvosi rendelőt. Ez nem azt jelenti, hogy a háromhavi gyógyszermennyiséget egyszerre kell kiváltania, a három havi gyógyszermennyiséget külön-külön vényre írjuk fel, azt havonta válthatja ki.
Amennyiben rendszeresen szedett gyógyszerei mellett állapota kielégítő, panasza nem merült fel, úgy kérheti telefonon, vagy emailen rendszeres gyógyszerei kiírását és azokat soron kívül megkaphatja rendelési időben. Ne feledje azonban, hogy ez esetben is háromhavonta jelentkezzen nálunk kontroll vizsgálatra, még ha nincs is panasza.

A rendszeres gyógyszerek felírását az alábbiak szerint kérheti:
telefonon (42) 460-202, illetve (30) 494-0900 (rendelési időben)
emailen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen (legkésőbb a kért felírást megelőző napon)

Jó ha tudja, hogy a háziorvos kivételesen és csak indokolt esetben, maximum egy évre írhat fel gyógyszert, amit a beteg nyilvántartásában dokumentálnia kell és ezt a tényt, valamint az időtartamot, amire a gyógyszerfelírás vonatkozik, a kiadott vény hátoldalára rá kell írnia.

Copyright © 2014 drsooszoltan.hu. Minden jog fenntartva.

United Kingdom gambling site click here